Baggrund

Familievirksomhed31-05-16 Edith Leif Koch

Leif Koch A/S er en privatejet familievirksomhed, som blev stiftet af Edith og Leif Koch i 1974. Det gør os til Danmarks ældste lækagesporingsfirma, med mere end 40 års erfaring.

Leif Koch A/S’ historie

I firmaets tidlige år var hovedopgaverne lokalisering af lækager på gasledninger, deraf flammen i vores logo. Med det faldende forbrug af gas i 1980’erne og 1990’erne, skete der en omlægning til i dag, hvor fokus ligger på lokalisering af lækager på jordlagte drikkevandsledninger. I 1981 blev sønnen Jørgen Würtzner Koch ansat som hovedansvarlig for virksomhedens vandlækageafdeling. I 1985 indtrådte han i ledelsen som partner med Edith og Leif Koch.
Jørgen som ungSeks år senere, i 1991, blev stafetten givet endegyldigt videre og Jørgen blev hovedaktionær, samt administrerende direktør for firmaet. I dag sidder Jørgen med hovedansvar for de større udenlandske projekter samt rådgivning. Flemming Koch, søn af Edith og Leif Koch, blev ansat i 1997 og har med sine IT-kundskaber blandt andet været med til at muliggøre succesen med Almos Leak online overvågning af vanddistributionsnettet. Edith og Leif Koch forblev en aktiv, men mindre fremtrædende del af firmaet, og fortsatte deres daglige funktioner mens de rådgav Jørgen i sin nye stilling som direktør, indtil 2000.

Ida Due Koch, Jørgen’s ældste datter, har arbejdet i firmaet i en periode på 7 år og har varetaget en vifte af opgaver i gennem tiden som ungarbejder, studentermedhjælper og projektmedarbejder. Hun læser til miljøingeniør på Danmarks Tekniske Universitet og er fra sommeren 2016 vendt tilbage til skolebænken for at fokusere på sine studier.

Jørgens søn, Claus Due Koch, har fra januar 2016 været en del af teamet, og var blandt andet involveret i værksteds- og IT relaterede opgaver samt marketing som projektmedarbejder. Claus er nu ligeledes vendt tilbage skolebænken, for at fokusere på sine studier.

DSC01545